Spanplafond Zegelsem (9660)

Vind de beste plaatsers van spanplafonds in Zegelsem (9660) en omstreken

Bent u op zoek naar een geschikte plaatser van spanplafonds uit Zegelsem (9660)? Dan bent u hier aan het juiste adres. Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes in Zegelsem (9660).

☛ Ontvang GRATIS offertes ☚

Spanplafond prijs in Zegelsem (9660)

Spanplafond prijsEen spanplafond in Zegelsem (9660) is niet onbetaalbaar duur. U betaalt al snel 80 euro per m². Afhankelijk van hoeveel lichtgaten en welke kleuren u wilt kan dat bedrag nog een beetje oplopen. Als u ingenieuze constructies met veel kaders wilt, zal u ook moet bijbetalen. Een andere bepalende factor is hoeveel hoeken de ruimte van uw spanplafond heeft. Hoe meer hoeken, hoe moeilijker het is om een spanplafond te installeren.

Type spanplafond Prijs
Standaard spanplafond70 – 85 euro
Akkoestisch spanplafond100 – 150 euro
Spanplafond met print90 – 100 euro
Lichtdoorlatend spanplafond+- 140 euro
Spanplafond plaatsen

Spanplafond plaatsen in Zegelsem (9660)

U wilt uw woonkamer opfrissen zonder intensieve verbouwingen te doen? Dan moet u eens stilstaan bij een spanplafond. Deze stijlvolle upgrade van uw plafond is misschien juist waar u al die tijd naar op zoek was.

Een spanplafond wordt tussen de muren van de gewenste kamer gespannen door middel van een profiel. Dit profiel wordt aan de muren vastgemaakt en bestaat uit aluminium, hout of pvc. U kan ook meerdere profielkaders gebruiken. Wanneer u meerdere kaders gebruikt kan u spelen met de akoestiek in de ruimte. Het allerbelangrijkste bij het plaatsen van een spanplafond is dat de kaders stevig bevestigd zijn.

Spanplafond in Zegelsem (9660): soorten en materialen

PVC spanplafond

Zoals we eerder zeiden kan u een spanplafond krijgen met twee materialen. Een spanplafond van PVC wordt geïnstalleerd met temperaturen tot 50 °C. De warmte zorgt ervoor dat het PVC soepel blijft en makkelijk bewerkt en geplaatst kan worden. Wanneer het materiaal afkoelt trekt het zichzelf strak. Door de techniek met de warme temperatuur wordt een spanplafond van PVC ook wel een warm spanplafond genoemd.

Bij een spanplafond van PVC heeft u ook een zogenaamd vormgeheugen. Dit betekent dat de strakke eerste vorm altijd terugkeert. Wanneer een lek in uw plafond zorgt voor druppels op uw spanplafond en daardoor lichtjes vervormt, neemt die nadat het water verwijdert is terug zijn vorm aan.

Polyester spanplafond

Het andere materiaal waar spanplafonds van gemaakt worden is polyester. Polyester is een sterk en vooral heel stabiel materiaal, wat het ideaal maakt voor spanplafonds. Juist door die sterkte kan u er zoveel gaten in maken als u wilt. Het materiaal zal zijn vorm behouden. Een spanplafond van polyester wordt een koud spanplafond genoemd.

Akkoestisch spanplafond

Een spanplafond heeft bijzondere akoestische eigenschappen. Daarnaast zorgt het ook voor een goede geluidsisolatie wanneer u spanplafond op de juist manier is geïnstalleerd. U kan een spanplafond ook combineren met geluiddempende doeken. Op deze manier kunnen grote ruimtes met vervelende akoestiek, heel fijn worden om in te praten.

Een spanplafond dat gebruikt wordt als geluidsisolator heeft vaak weinig tot geen gaten. In deze situatie wordt ook aangeraden om een luchtlaag van minstens 5 cm te laten tussen plafond en het gespannen doek.

Lichtdoorlatend spanplafond

Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van een spanplafond is dat u er op creatieve wijze lichtgaten in kan plaatsen. Door strategisch geplaatste lichtgaten krijgt u op een simpele maar stijlvolle wijze een prachtige ruimte bekomen. U kan ook licht plaatsen langs de zijkanten waardoor alle hoeken en muren verlicht worden.

De meeste spanplafonds zijn wit maar er zijn er ook in andere lichte kleuren. Op zich kan u het in alle kleuren verkrijgen die je wilt, maar het effect komt minder goed tot zijn recht in donkere tinten. Naast kleuropties heeft u ook verschillende reliëfs en kan u kiezen voor een bepaalde glans of een matte uitstraling.

Spanplafond met print

Uw spanplafond een “persoonlijk touch” geven is evengoed mogelijk: foto’s, tekeningen, afbeeldingen, motieven, kleuren,… Het is tijd om uw verbeelding de vrije loop te laten gaan!

Bent u na een enkele jaren de bedrukking beu gezien? Dan kan u deze éénvoudig vervangen door een nieuwe.

Spanplafond onderhouden in Zegelsem (9660)

Wat kan uw spanplafond vuil maken?

Er zijn 4 elementen die ervoor kunnen zorgen dat uw spanplafond vuil wordt:

  • Rook: indien u in huis rookt, kan dit uw spanplafond vervuilen. Doordat de rook naar boven opstijgt zal het plafond de roetdeeltjes opvangen. Dit geldt ook voor open haarden en kaarsen.
  • Stof: stof in huis is onvermijdelijk. In elke woning hecht het stof zich aan iets aan.
  • Vet: plaatst u een spanplafond in uw keuken, zorg er dan voor dat uw dampkap de verzadigde lucht goed afvoert. Ondanks dat u de dampkap gebruikt, is het echter niet onvermijdelijk dat er zich olie- en vetplekken aan het plafond hechten.
  • Insecten: vliegen, spinnen, muggen,… zijn ondraaglijk in de zomer. Vooral hun uitwerpselen kunnen plekken achterlaten op het plafond.

Hoe onderhoudt u een spanplafond

Spanplafond onderhoudenEen spanplafond vraagt niet per se hele speciale onderhoudstechnieken. Voor het alledaagse schoonhouden van je spanplafond kan u gewoon een stofdoek gebruiken. Stofzuigen kan ook, maar wees voorzichtig en zet de stand zeker niet te hoog.

Vlekken kan u dan weer schoonmaken met een sponsje en een neutraal, niet te bijtend schoonmaakmiddel. Gebruik zeker nooit zware schoonmaakmiddelen. Weet u niet zeker of een plek een beschadiging of vlek is? Neem dan contact op met de installateur. U krijgt meestal tot 20 jaar garantie op een spanplafond.

Voordelen vs nadelen van een spanplafond

Een spanplafond heeft een aantal voor- en nadelen. Toch zijn de meeste nadelen eerder subjectief dan echt praktisch. In de onderstaande tabel geven we een kort overzicht, zodat je een duidelijk beeld hebt of een spanplafond iets voor jou is.

Voordelen Nadelen
Heel flexibel wat verlichting en afwerking betreftEen spanplafond is relatief kwetsbaar
Gemakkelijk te demonterenMoet verwijderd worden bij beschadigingen aan je echte plafond
Energiebesparend door het lagere plafondKleurkeuze en plaats verlichtingsgaten zijn definitief
Snel en gemakkelijk te installeren zonder moeilijke verbouwingenGeen zicht op de staat van je plafond

Wat is een spanplafond nu precies?

Een spanplafond is een doek uit kunststof dat strak over uw plafond wordt getrokken. Het wordt geplaatst in PVC of polyester. Omdat een spanplafond geen echte verbouwing nodig heeft kan het redelijk snel geïnstalleerd worden. Het is dus ook een soort camouflagetechniek voor uw oude plafond. Wanneer u dus een aantal oppervlakkige barsten of andere minder fraaie zaken op uw plafond hebt, dan is een spanplafond installeren een goed alternatief. U kan er ook allerlei speciale dingen mee doen, zoals gaten maken voor verlichting.


Op zoek naar een plaatser van spanplafonds? Wij brengen u in contact met de beste plaatsers uit Zegelsem (9660) . Vul ons contactformulier in en wij bellen u binnen de 48u!


1*. In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.